Acclimatiseren - Reisverslag uit Dar es Salaam, Tanzania van max - WaarBenJij.nu Acclimatiseren - Reisverslag uit Dar es Salaam, Tanzania van max - WaarBenJij.nu

Acclimatiseren

Door: Max

Blijf op de hoogte en volg

13 September 2006 | Tanzania, Dar es Salaam

Zo daar zijn we weer!!

Weer bijgekomen van al het reizen, maar nu moet ik bijkomen van al het feesten! Zo blijven we nog lekker bezig de laatste weken van mn reis :D

De reis van Lilongwe naar Dar was echt eindeloos... Vrijdagavond was ik dus vertrokken in wat van de buitenkant n redelijk luxe bus leek. Hij was echter ingericht voor hobbits, dus ik heb 13 uur met mn knieen in mn nek gezeten. Dat ben ik intussen wel n beetje gewend, maar 13 uur is toch wel erg lang, vooral als je wordt geplet door n huge big mama :S

De bus dropte me aan de grens, vanwaar ik n dalladalla naar Mbeya nam (nog 3 uur met mn knieen in mn nek...). Daar aangekomen dacht ik nog 1.5 uur voor de trein naar Dar te hebben, maar helaas n andere tijdzone... Dus dat werd rennen naar het station, om erachter te komen dat ze alleen nog kaartjes voor 3e klas hadden... dus met 3 man op n klein heel comfortabel bankje, en dat 22 uur lang. Maar gelukkig kon ik na n paar uur in de trein mn ticket 'upgraden' naar n superseat, n soort royalclass met verstelbare stoelen en tv's (kosten: 0,75 euro extra) Wel redelijk blij dat ik dat heb gedaan, want na 4 uur stopten we in de eerste stad en daar bleven we heel even staan om te wachten totdat ze de rails weer hadden opgelapt na een eerdere ontsporing... Gelukkig was het nacht, dus dan vallen 13 uur wel mee, maar 5 graden is niet heel warm in n trein...
Door de vertraging kwamen we in het donker door de safariparken, waardoor er niet bijzonder veel te zien viel. We kwamen ook in t donker in n megabenauwd Dar aan en wel om 1 uur snachts. Samen met 2 Duitse en 1 Japanse toerist besloten om de nacht op het perron door te brengen. Ik was de enige met kampeerspullen dus heb nog enkele minuten kunnen slapen op n matje, terwijl alle tassen in mn tent lagen.
De volgende ochtend ben ik Dar in gegaan, op zoek naar vriend/swahilileraar Eugene. Die was helaas niet te vinden, dus heb ik aan n vriend van hem door gegeven dat ik tot 10 uur de volgende ochtend in mn hotel te vinden was. Die ochtend werd ik eerst bezocht door George (projectcoordinator van organisatie hier) en toen ik beneden kwam na het inpakken van mn tassen was Eugene daar, om 10 uur stipt!!! Het is toch niet te geloven allemaal :D
Die dag heb ik doorgebracht met Eugene, maar helaas kon hij door financiele problemen (n unicum in afrika) geen voorraad meer kopen voor zn winkeltje. Hij had nml enkele maanden in t ziekenhuis gelegen (malaria was m naar zn bol gestegen :S) en had zn savings uitgegeven aan n nieuwe beenprothese... Sommige mensen hebben ook nooit geluk; maar ik heb even zn dag gered (en hopelijk wel meer) door samen met hem inkopen te doen bij de groothandel.
Dus nu staat hij weer iedere dag van 7 tot 7 te glunderen naast zn kraampje (doet toch wel goed hoor ;)).
En ik lig iedere dag op het strand. Nouja, zo ongeveer dan: ik ga nog geregeld naar het centrum van Dar om Eugene en andere bekenden op te zoeken en ff goedkoop te internetten.
Het afgelopen weekend heb ik bij George en zijn vriendin gelogeerd, en het stappen was weer als vanouds. We zijn naar n aantal local bars geweest en naar de Kilimanjaro Band, n (te) relaxte liveband. Ik heb het voor elkaar gekregen om 40 euro in 3 dagen uit te geven en dat alleen aan eten, bier en poolen. En het eten kost maar 1,5 euri, het poolen 15 cent dus reken maar uit hoe brak ik was na het weekend. Maar ik heb weer n week uitgetrokken om bij te komen op het strand en iedereen in NL af te troeven in bruinheid, want ik geloof dat jullie ook niet mogen klagen over het weer! Of wel, want zonder Indische oceaan in de buurt is 30 c niet altijd ff leuk :D
Komend weekend ga ik weer bij George logeren (bevalt goed zo'n 2persoonsbed!! jaja voor mij alleen ;)) en dan gaan we naar n ultrahip film/muziek/stella-artoisfestival bij hem in de buurt. Kunnen we terugrollen :P

Nou dit was t wel weer, ik ga Eugene weer even teleurstellen met gebrekkige Swahili!!

Veel groetjes en tot heel snel alweer!!!

Max

• 13 September 2006 - 20:42

Sanne:

Wauw!! Ben ik toch een keer de eerste!! Die reis van jou is echt een en al avontuur! Haha een bus voor hobbits! (had ik beter in gepast dus!!)Nog even lekker feesten en dan ben je gewoon alweer terug in NL, hopelijk voor jou schijnt de zon dan nog steeds, kun je je bruine kleurtje wat langer bijwerken ;) Feest ze!! kus!

• 14 September 2006 - 04:56

Miriam:

Hey! Ben benieuwd naar foto's :). Australie bevalt ook goed tot nu toe, maar nog geen bounty stranden gezien ;) en het leven is iets duurder dan Afrika ;).
    Party ze! x

• 14 September 2006 - 08:54

Ruud:

Tja, Bodi. Nog 2 weekjes! Maak dr nog wat moois van en dan gaan we hier volle bak verder ;-)

Grt Ruud

• 15 September 2006 - 06:35

Stella:

dear
    Max, mabo? i hope ur doing well, nice weekend to you!!!!!!

• 15 September 2006 - 15:40

Max:

Rob en Cindy gefeliciteerd met jullie trouwen!! En de rest van de familie ook natuurlijk, geniet ervan vandaag en de komende weken! Ik kom binnenkort langs voor de after borrel :D

ps: fotos uploaden is niet gelukt, inbelverbinding van de lodge is niet erg geschikt.. maar verder mag ik niet klagen hier ;)

• 21 September 2006 - 15:19

Stijn:

Ha die Max,
    Klinkt allemaal weer erg relaxed. Geniet nog de laatste dagen. Ik zeg SAWA SAWA!!!! Kwaheri