Eindelijk n verhaal uit NZ! - Reisverslag uit Christchurch, Nieuw Zeeland van max - WaarBenJij.nu Eindelijk n verhaal uit NZ! - Reisverslag uit Christchurch, Nieuw Zeeland van max - WaarBenJij.nu

Eindelijk n verhaal uit NZ!

Door: Max

Blijf op de hoogte en volg

17 November 2006 | Nieuw Zeeland, Christchurch

Hoi familie/ vriendjes/ vriendinnetjes en andere bealngstellenden!!

Geheel tegen de verwachting in toch nog n verslag van mijn avonturen van alweer de 2e reis dit jaar :)

De reis begon met een x aantal vluchten en nog meer x aantal uur wachten (vooral op London Heathrow, 11 uur...) Maar het was het allemaal waard want na 2,5 dag zat ik in Christchurch, Nieuw Zeeland. Prima weertje, mooie stad (veel oude gebouwen, pleintjes, groen, water etc en bergen aan de horizon) maar een enorme jetlag :S. Dus na een snelle maaltijd n hostel opgezocht en vroeg gaan slapen.
De 2e dag heb ik eerst wat rondgeslenterd op Cathedral Square, boekje gelezen, gelachen om straatartiesten, straatschaakwedstrijd gevolgd en wat gewinkeld. Leuk, maar daarvoor ben ik natuurlijk niet naar NZ gegaan ;) Smiddags heb ik nl Miriam van het vliegveld opgehaald :D(wachten leek uuuren te duren, haar tas werd geheel doorzocht (en ik was eens ruim op tijd haha)) Superleuk om elkaar na zoveel weken weer te zien natuurlijk!
De eerste dagen zijn we in Christchurch blijven hangen, veel bijgekletst, musea bezocht, Starbucks gesubsidieerd, in park liggen zonnen etc etc.
Na 4 dagen hebben we een camper gehuurd, een omgebouwd personenbusje, knaloranje en voorzien van dvdspeler, hoe relaxed!!
Daarmee hebben we het hele Zuidereiland doorkruist in 2 weken. We zijn begonnen bij Lake Tekapo en Mount Cook. Mooie meren, witte bergen, lekker wandelen en fotogenieke lunchplekjes opgezocht. En met de auto door bergpassen en hoogvlaktes rijden, erg indrukwekkend!
Vervolgens zijn we naar het Zuid-oosten gegaan, naar Dunedin en het peninsula. Supermooie route (alweer, eigenlijk is zelfs n oprijlaan hier nog mooi), de weg lag tegen het water en we kwamen langs strandjes met zeeleeuwen, albatrossen en penguins. En het weer was wederom perfect (nee ik blijf jullie niet jaloers maken met goedweerberichten, dit gaat over een paar zinnen lichtelijk veanderen ;))
De volgende dag zijn we via de Southern Scenic route naar Invercargill gereden. We zijn in de stromende regen en harde wind door een van de mooiste gebieden van NZ gekomen, erg jammer want er waren tal van wandelroutes die we hadden willen doen. Uiteindelijk hebben we er maar 1 gedaan (de kortste uiteraard, ben hier niet gekomen om aan mn conditie te werken haha) en die leidde naar een mooie waterval midden in Catlins, een nationaal park.
Die avond zijn we aangekomen in Invercargill, waar we op de goedkoopste camping hebben gekampeerd. Wisten wij veel dat we 500 meter van het vliegveld afzaten (en recht onder de aanvliegroute van alle behoorlijk lawaaierige vliegtuigen :))
We zijn daar 2 dagen gebleven, want Miriam had al een tijdje n keelontsteking en koorts, dus we zijn naar de docter geweest voor n antibioticakuur. De regen van de afgelopen dagen droeg daar voor een groot deel aan bij. Helaas waren de stad+omgeving weinig boeiend, terwijl we echt nog ons best gedaan hadden om er een leuek wandeling van te maken... De zonsondergang over Stewart Island aan de horizon was daarentegen wel erg indrukwekkend (en vooral romantisch).
De volgende dag zijn we naar Te Anau gegaan, wat in Fiordland ligt. We hebben daar de glowwormcaves bezocht met een boot, erg leuke activiteit, maar het zou in het niets vallen bij de activiteit van de dag erna. We zijn doorgereden naar Milford Sound, waar we op 20 km afstand van hebben overnacht in een oud mijnwerkersdorp dat is omgebouwd tot lovely campsite.
We wilden de volgende ochtend perse vroeg vertrekken want we hadden een cruise door de fjorden geboekt om 9.15u. Normaal liggen we dan nog in n diepe slaap haha. En ik had het weerbericht gelezen en de sneeuwgrens zou dalen to 500 meter. gezien de deplorabele staat van de banden leek het me geen goed idee om in de sneeuw te gaan rijden. (we hadden geen behoefte aan een close-encounter met de afgrond...) Maar helaas, na flinke regenbuien kregen we natte sneeuw die na enkele minuten een mooi laagje op het wegdek vormde. Het was ontzettend mooi om door de sneeuw te rijden, maar harder dan 15 kmpu durfde ik niet, dus n beetje angstig waren de haarspeldbochten wel... We zijn ook nog midden door een berg gereden, door een donkere tunnel van een paar honderd meter; cool!
De cruisetocht was erg mooi, yelloweyedpenguins en zeehonden gezien, onder watervallen doorgevaren (beetje jammer dat wij nog voor op het dek stonden met onze cameraatjes :D) en ons miniscuul gevoeld tussen de enorme fjorden.

Dit is ongeveeer hoe de eerste 1,5 week in paradise is verlopen. Wilde n update geven van alle gebeurtenissen tot nu toe maar dan zit ik hier nog 3 dagen. Hoop dat jullie even vooruit kunnen met deze info! En mochten jullie geen reactie op mails gekregen hebben: ben weer gehacked...Maar vanaf nu zijn jullie mails weer welkom!

NZ nummer: +64212574600

Veel groeten,

Max & Miriam (die haar site netjes elke week update: miriamhamers.waarbenjij.nu; check daar ook de vele foto's!!)

Ltr!

• 17 November 2006 - 08:26

Miriam:

Hey lieve Max,

Super om onze avonturen nog eens terug te lezen :). Op naar meer ;)

Liefs

• 17 November 2006 - 08:42

Stella :

hello!
    this is nice foto, when will u take us to be there? your real enjoying life, ok, say hi to Miriam, hello,Miriam from stella my phone no + 255 0787 313538 stella
    nice day

• 17 November 2006 - 14:44

Mariel & Eric:

Heej Maxje, we hebben weer genoten van je reisavonturen (tot nu toe). Mooie foto's ook hoor! En doe maar de groeten aan de paps en mams van Eric als je ze daar tegenkomt :) Tot snel! Xx Eric & Mariel

• 17 November 2006 - 18:53

Femke:

Hee Max en Mir!
    Deze foto's zien er ook echt super uit! Vooral die picknick in the middle of nowhere! ;)
    Geniet er nog van.
    groetjes Femke

• 21 November 2006 - 07:01

Stella:

hello!! habari Mambo?

• 26 November 2006 - 15:12

Ruud:

It`s a life!

Nu ik die verhalen lees over de camper snap ik waarom je zo weinig van je laat horen;-)

Kerel, prachtige foto`s...het is dat ik niet in je handbagage paste, maar serieus: ik ben stik jaloers! 100x mooier dan Tanzania uitgaande van de foto`s en het vrouwenvolk;-)

Veel plezier nog en tot over een week of 2?

Ltrss