Laatste week!!
Door: Max
22 September 2006 | Tanzania, Dar es Salaam
Ik ben vorige week van het strand naar de stad verhuisd en dat was best n goede keus! Natuurlijk is het lekker om de hele dag in de zon te liggen, n boekje te lezen en af en toe n stukje te zwemmen, maar als je de enige gast bent gaat het toch vervelen na een paar dagen. (o dat kunnen jullie je niet voorstellen... hmm :D) Nu slaap ik de hele week bij George en dat is echt supergezellig!! Vorige week zaterdag was de eerste avond en we zouden naar een feest van Stella Artois gaan. Daar aangekomen hoorden we dat de entree 15.000 Tsh was. Dat is 9 hele euris ofwel 2 avonden compleet los in de local bar!! Maar gelukkig is de markteconomie (inclusief concurrentiestrijd) ook in Dar Es Salaam doorgedrongen en werd er bij de bar tegenover de bioscoop een avond gratis entertainment verzorgd door African Breweries.
Was echt supergezellig met cabaret (Swahili blijft n lastige taal...), dans, muziek etc etc. En ik was uiteraard weer eens de enige blanke, maar dat maakte de pret alleen maar groter want iedereen wilde met me dansen haha :D Behalve een kater heb ik r nog een relaxed t-shirt aan overgehouden ook!!
De rest van de week heb ik Dar Es Salaam weer eens verkend, lekker rondslenteren (van schaduw naar schaduw hobbelen), eindelijk eens foto's maken in de stad en genoten van het uitzicht vanaf het dakterras van het Kilimanjaro Hotel (posh...) en vanaf n flatgebouw in Kariakoo (Swahili Capitol van TZ).
Gisteren heb ik dan eindelijk mijn TZ aanbidster (Stella) ontmoet en vanaf het dak van t kantoorgebouw waar zij werkte heb k echt hele coole foto's kunnen maken!!!
Behalve nieuwe vrienden heb ik ook nog n hoop oude vrienden en bekenden die ik dit laatste weekend nog wil zien, waaronder Kees en Anna (waarbij ik vorige keer heb gelogeerd) en Paul Gogo, hulp en toeverlaat tijdens mijn onderzoek.
Wat n samenhangend verhaal gaat dit weer worden... Nu weer ff terug naar de afgelopen week: Eugene is vader geworden :D Hij verwachtte de baby pas over n maand of 3, maar daar is ie dan ook n man voor he :P Maar afgelopen zondag is ze geboren (wel n maand te vroeg) en t gaat vrij goed, dus we hadden iets te vieren deze week! Komende zondag ga ik op kraamvisite en maandag vlieg ik alweer naar huis!! Gaat toch weer snel...
N week geleden leek het nog ver weg maar nu moet k alweer afscheid gaan nemen. Maar drie maanden reizen is voorlopig wel even genoeg: heb zo ontzettend veel meegemaakt!! Probeer me de laatste dagen alle hoogtepunten te herinneren maar te zijn r zoveel... bijna vermoeiend :D Bijna dan he ;) Dus als ik dinsdag om 7.15 land heb ik ff tijd nodig om bij te komen, maar ik denk dat ik rond 7.16 wel weer fulltime voor jullie beschikbaar ben!
Tot snel allemaal!!!!!!
Max
22 September 2006 - 16:24
Tim:
Hee Max,
je komt inderdaad al weer snel terug nu! Maar echt bruin ben je niet geworden als je nog steeds de enige blanke bent ;). Ik merk wel dat je meer contact zoekt nu je ook meer in de bewoonde wereld zit! Veel berichten de laatste tijd = leuk. Tot gauw, Tim. -
23 September 2006 - 09:48
Ruud:
Aaah Max, kan je niet ff een weekje langer wegblijven! We beginnen net te wennen aan het feit dat je op reis bent!;-)
Goede terugreis en ik zie je volgende week! Sowieso donderdag stappen!
Grt Ruud -
23 September 2006 - 13:58
Adrienne:
Ha die Max,
Je zult het vast enigzins jammer vinden dat je weer terug moet naar het minder relaxte NL, maar vind het wel gezellie dat je weer terug komt. Hopelijk zien we mekaar snel. Geniet nog van de laatste dagen!
X Adrienne