Weer thuis!!!
Door: Max
27 September 2006 | Nederland, Berkel-Enschot
Dit keer n berichtje vanuit Nederland, want ik ben weer thuis! De 3 supermaanden heb ik goed afgesloten met, zoals gepland, een bezoekje aan Kees en Anna (samen met een groep ex-pats op het terras :D) een kraamvisite (wat een schatje!! ;)) een bezoek aan Paul Gogo en uiteraard nog een paar dagen stappen!!
De laatste dag heb ik lekker uitgeslapen, laaat ontbeten (de vriendin van George stond erop om nog een laatste keer een ontbijt voor me te maken, het werd echter weer zo'n uitgebreid ontbijt dat ze pas om 12.30 klaar was met koken/bakken/frituren).
Daarna ben ik lekker decadent met de taxi naar Eugene gereden (mijn backpacks + djembe gingen nevernooit in de dalladalla passen...) en heb ik een groot deel van de dag op mijn vaste plekje gezeten, een Coca Colakratje naast Eugenes winkeltje. Smiddags ben ik nog even bij Paul Gogo op kantoor geweest, die me vertelde dat hij nog steeds op mij wacht voordat hij met een nieuw project begint :).
Savonds ben ik bij mn favoriete Indisch Restaurant gaan eten met Eugene en het was weer overheerlijk! En gratis, want de eigenaar stelde het wel erg op prijs dat ik keer op keer terug bleef komen :D
Om 21.00 vertrokken Eugene en ik met Ali, mn vaste taxichauffeur (jaja ik ben intussen semi-resident van Dar) naar het vliegveld, om alweer afscheid te nemen... Maar: het was weer een tijdelijk afscheid, want het leven in Dar Es Salaam (en vooral de mensen!!!) is toch wel erg verslavend! :D
De terugvlucht leek kort maar dat kwam omdat ik meer dan de helft heerlijk heb geslapen (beste slaapplaats in 3 maanden :)).
Om 7 uur kwam ik aan en om half 8 zat ik aan de Cappuccino met mijn welkomstcomite: mijn ouders, Micha en Marc.
Nu weet ik ook het hoogtepunt van de reis: de mensen. Natuurlijk Miriam, Coby en Thomas met wie ik 5 onvergetelijke weken heb gehad, maar ook: de talloze backpackers en locals met wie ik lange dagen en vooral nachten door heel zuidelijk Afrika heb doorgebracht EN uiteraard mijn vrienden in Dar Es Salaam.
Maar 'de mensen' hier zijn ook de reden dat ik eerst probeer in Nederland aan de bak te komen! EN het brakke water EN geen electriciteit tussen 7 uur smorgens en 7 uur savonds EN onveilig (en krap tot extreem krap) openbaar vervoer... maar het had opzich allemaal wel iets :)
Maar nu ben ik dus ook weer bereikbaar, zowel thuis als op mijn nwe mobiele nr.
+31(0)6 48 48 34 31
Karibu sana na tutaonana badae!!
Max
PS heb wat foto's bij enkele berichten geplaatst, voor degenen die niet kunnen wachten met foto's kijken ;)
28 September 2006 - 16:27
Stella!!:
hello,
max Mambo? have when did u arrive home? i thank god u journey was safe
ok, karibu tena tutaonana
Say he, to your mom, dad, and your brothers
Kwa heri!!!!!!!!!!!! -
29 September 2006 - 10:03
Miriam:
Hey Max,
Leuke foto's!! Volgens mij was het echt een super reis! Veel plezier weer in NL, maar dat zal vast wel lukken ;).
xx uit Cairns -
01 Oktober 2006 - 21:18
Evelyn:
Hey there!
Hoorde van Judith dat je weer in Africa was - en inmiddels al weer in kikkerland!
Leuk al je verhalen te lezen, sounds like you had a blast!
Evelyn -
20 Oktober 2006 - 11:01
Ruud:
Tijd om je koffers te pakken Bodi! 3 weken werken, 6 weken vakantie...
Afrikaanse ritme zullen we maar zeggen! -
01 November 2006 - 15:57
Thomas:
He lamme tak, hoe is het aan de andere kant van de wereld? Ga je nog eens een leuk stukkie schrijven? -
14 November 2006 - 11:41
Stella:
hej, mac mambo? habari
hongera sana nime ku miss sana
11 Januari 2007 - 11:47
Stella:
mambo vipi mwanangu? naona mambo poa! sawa mwanangu, big up brother