Elia Complex
Door: Max
05 November 2004 | Tanzania, Dar es Salaam
Zoals jullie in de reacties bij 'Mbudya' al hebben kunnen lezen, heb ik een vast stekkie gevonden tot het eind van mijn onderzoek. Ik kan er morgenvroeg al intrekken, dus dat is allemaal erg relaxt!
Ik zal het appartement even voor jullie beschrijven: het heeft twee 2-persoons slaapkamers, een 1-persoons, 2 badkamers, een keuken, wasruimte, opbergkast en grote woonkamer. Het bevindt zich op de zesde verdieping van een splinternieuwcomplex, midden in het centrum. Het uitzicht is echt amazing. Een klein trapje op en je hebt toegang tot het dakterras van 20 bij 20 meter... Het meubilair is hardhout met leer, dus lekker exclusief.
Het mooiste van het appartement is nog wel de prijs, boven de $2000 :) Maar het appartement is van een oudere Australische vrouw, die voor een ontwikkelingsorganisatie werkt en daar het appartement van krijgt.
Voor die organisatie moet ze veel reizen naar oa Mozambique en Zimbabwe, dus ze is bijna nooit in het appartement aanwezig. Example: Volgende week vertrekt ze voor drie weken naar het buitenland.
En aangezien het appartement haar niets kost, vindt ze het onzin om mij te laten betalen, en dat vind ik zelf ook. Dus moet ik kromliggen voor de helft van de water -en energierekening (a 0.50 cent per dag ofzo).
Afgelopen week was dus ook de ...gaaap... conferentie. Veel was in het Swahili, dus dat moest steeds vertaald worden. Er werd ook niet heel veel nieuws verteld naar mijn mening, maar ik heb wel een aantal belangrijke mensen leren kennen, die bereid zijn mee te werken aan mijn onderzoek (waaronder de 'senior programme officer' van Unicef Tanzania) Ik heb ook de directeur van Watoto Salama ontmoet, dat is een organisatie die zich bezighoudt met 'vulnerable children', dus niet alleen straatkinderen. Na de conferentie van vandaag had ik nog een afspraak voor een interview staan, en hij zou me daar wel even heenbrengen. Hij vertelde me dat hij bezig is met een nieuw project dat in januari 2006 van start moet gaan. Hij wilde dus weten wanneer ik dacht klaar te zijn met mijn studie, want hij had nog een betrouwbare 'project coordinator' nodig. Voor alle duidelijkheid, hij bood me dus een zwaar relaxte baan aan! Ik moet er wel voor verhuizen (naar Tanzania), maar zoals jullie allemaal kunnen lezen is het leven hier zo slecht nog niet. Ik denk er dus over na ;)
05 November 2004 - 18:34
Ruud:
quote:maar zoals jullie allemaal kunnen lezen is het leven hier zo slecht nog niet
----
Ik vind wel dat je binnenkort ook een wagen moet krijgen die bij het appartement en je verkregen status past. Een dikke Mercedes of zo;-) -
05 November 2004 - 19:50
Mex:
Ja, daar moet ik het inderdaad nog even met hem over hebben, maar dan wel een ML. Het is de bedoeling om dorpen te bezoeken en projecten in de gaten te houden (ofzoiets) -
05 November 2004 - 20:06
Marielle:
Heej Maxjuh
Zo te zien(lezen) heb je 't erg naar je zin en loopt alles volgens plan.. of zelfs nog beter!! Lekker hoor! Nu nog ff ergens een digicam vandaan halen, zodat wij beetje mee kunnen genieten van jou leventje daar.. Kunnen we meteen zien hoe bruin je al bent ;).. Kussieh -
07 November 2004 - 12:13
Ruudje:
Plaats eens wat foto`s online Mex. Ik zal je van de week wel eens wat toffe links van Pimped Cars geven. -
07 November 2004 - 19:55
Marc & Sanne:
Haaa Max, ik denk dat ik toch nog maar even overstap naar een andere studie.....ontwikkelingsstudie ofzo ;) Gaat allemaal wel lekker dus daar. Gaat je eigenlijke werk, je onderzoek, ook zo soepel? Zijn er al foto's inderdaad, bij je ouders bijv.?
Marc
Max, ik zou bijna zeggen dat je het daar gewoon te goed hebt ;) Lekker profiteren ;) En over een paar jaar gaan wij gewoon op 'bezoek'bij jou :D!!
kus Sanne -
09 November 2004 - 02:04
Maarten:
Ha die Max,
Blijkbaar zijn ontwikkelingswerkers nogal schaars daar in Tanzania als die directeur van Watoto Salama je meteen een baan aanbiedt na een eerste ontmoeting. Of nee, ik bedoel natuurlijk: blijkbaar heb je nogal een goede indruk achtergelaten daar op dat congres als je meteen geronseld wordt voor een baan :-p.
Weet je dat je bericht me een beetje aan 'The trip' doet denken? Ik bedoel dat je er ook in slaagt om vrijwel zonder er voor te betalen te verblijven in misschien wel de meest luxe villa die aanwezig is. Nice!
O en ik vind het leuk om te horen dat het leven daar 'zo slecht nog niet' is, maar dat is natuurlijk geen reden om daar in 2006 te gaan wonen he. Ik begin wél ontwenningsverschijnselen van Machiavelli te krijgen, ja! ;-). -
09 November 2004 - 21:10
He Max:
Kijk even op de 1 down 24 to go ,daar hebben rob & ik een berichtje neergezet!
Verkeerd gedaan sorry foutje!
Groetjes Cindy en rob