Altijd tijd voor n feestje ;)
Door: Max
01 Juli 2006 | Zuid-Afrika, Kaapstad
Zo wat een start van mn vakantie...
De vlucht was lang en saai en ik kwam pas om 23.45u bij n hostel aan. Het eerste liet niemand meer binnen, maar gelukkig zitten er minstens 10 in de straat en was het bij de 2e raak. Ik zit midden in t centrum van Kaapstad, in Long Street. Lekker rumoerig snachts maar wat een feest hier!
Woensdag en donderdag lag ik rond 4 uur in mn nest en gisteren (al) om 2 uur, maar dat was omdat ik vandaag om 8 uur al op moest.
De eerste dag heb ik deels samen met mn Chileense kamergenoot doorgebracht en smiddags ben ik richting kaap de goede hoop gegaan, waar de mensen naast wie ik in t vliegtuig zat een bar/ restaurant hebben. Echt een supermooie treinrit er naartoe, langs de oceaan aan de ene kant en de tafelberg aan de andere, can you imagine...
Het restaurant lag al even mooi en ik kon r de hele middag gratis eten en drinken (beter :P) Savonds gepoold in een backpackershotel aan de overkant van de straat en daarna de voetjes van de vloer in Cool Runnings. Eergisteren kregen we een nieuwe kamergenoot, een relaxte gast uit Mexico. Lekker internationaal gezelschap dus. De vriendengroep bestaat intussen uit Zuid-Afrikanen, een belg, een mexicaan, chileen een Nederlander (thats me :)).
Met de Mexicaan (Doa) en de Chileen (Sebastian) heb ik eergisteren de Tafelberg beklommen, n wandelingetje van 1,5 uur (steil omhoog). Vet uitzicht vanaf daar en superweertje (het is hier overdag 20-25 graden en het is nu winter :S) De terugweg was zwaarder als de klim, vooral voor de knietjes. Maar het was echt n coole tocht!!
Gisteren heb ik lang in mn bed liggen uitbrakken en ben ik met Doa en Sebastian naar de botanische tuinen en Waterfront geweest, een toeristisch havengebied. Gisteravond was Sebastians goodbye party, omdat hij het na 2 maanden kaapstad weer tijd vond om te gaan.
Vanmorgen dus vroeg op en weer naar de eigenaars van het restaurant geweest (Rein en Patricia, oudere Nederlander en Zuid-Afrikaanse). Ze hebben me samen met hun kleindochter rondgereden door Table Mountain National Park, waar n kolonie pinguins en een zootje apen hun thuisbasis hebben. Vooral de pinguins waren erg grappig om te zien. Daarna zijn we nog naar de lodge van Rein en Patricia geweest en via een van de mooiste routes in Zuid-Afrika weer teruggereden naar hun restaurant (waar het weer gratis eten en drinken was :D)
Voor morgen staat er nog niets op het programma, en das maar goed ook, want zaterdagavond is DE stapavond hier (dus als die nog vetter en zwaarder gaat worden kan het morgen wel eens een dagje uitslapen worden, al dan niet op het strand)
Nou dat was het voorlopig wel weer! Owja, ik heb n nieuw nr, maar dat weet ik zo niet uit mn hoofd. Misschien dat Marc of P&M dat kunnen posten hieronder.
PS: vandaag zijn er 18 hockeysters in het hostel gekomen, dus ik ben er snel weer weg van!!
Kan nie klaag nie!!
Max
02 Juli 2006 - 08:52
P&m:
wij zijn er morgen ook eens weg van;veel minder ver, maar wel een stuk warmer: 33 graden en geen wind. Voor wie het weten wil: jouw nieuwe nummer is: 0027729286076.
We bellen. Veel liefs, p&m
02 Juli 2006 - 09:45
Ruud:
'De wilde avonturen van Max' Klinkt super joh!
02 Juli 2006 - 13:54
Rob & Cindy:
He Max, zo te horen heb je je plek gevonden aan de andere kant van de wereld. Leuk om te horen. veel plezier en maak er een leuke tocht van. -
03 Juli 2006 - 08:09
M&p:
Bellen naar Max is goedkoper met telediscount (25 ct p/m): 0900 1537 0027729286076. Werkt perfect! -
03 Juli 2006 - 13:04
Marc:
Lekker bezig Max. Ik denk dat ik volgende week maar eens een ticket ga boeken ;) -
03 Juli 2006 - 19:01
Mariel:
Heej maxje, klinkt allemaal goed hoor.. Typisch Max als ik het zo hoor:)
Kus Mariel
04 Juli 2006 - 11:28
Thomas:
Yo Max, weet je zeker dat jij naar mij in Pretoria komt? Ik kom denk ik naar Cape Town ga! 18 hockeysletjes zeg ik geen nee tegen!
Marc, we schuiven je wel in de laadbak van onze 4x4.
Tot morgen! -
04 Juli 2006 - 16:33
Een Van De Twee:
haha, had ik net deze site doorgegeven aan m'n ouders ;) -
05 Juli 2006 - 10:34
Gregor:
Ha kleine. Goed te lezen dat je t naar je zin hebt.Morgen zijn wij ook weg; eerst Frankrijk, dan Italie. Nog heel veel plezier en voorzichtig. We bellen nog!
Veel liefs, Gregor & Mascha & Robin. -
06 Juli 2006 - 17:55
Sanne:
Hey Max!! Al dat feesten is wel voor jou weggelegd! Klinkt allemaal weer super! kus! -
07 Juli 2006 - 08:12
Stijn:
goed bezig maxfactor. Ben benieuwd naar de eerste foto's. Geniet ervan!!!